Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

Το νου σας μη μείνουμε μόνοι μας

«Ομάδα 25 ατόμων εισέβαλε σε σπίτι στο Αιγάλεω και τραυμάτισε σοβαρά οκτώ Πακιστανούς που διέμεναν εκεί. Από τους τραυματίες οι πέντε νοσηλεύονται με βαριά τραύματα.»

Την «έπεσαν» που λετε οι «νεαροί» σε μερικούς κακόμοιρους Πακιστανούς. Προσέξτε: Όχι σε τίποτε μεγαλομαφιόζους από αυτούς που διακινούν λευκή σάρκα, όχι σε τίποτε ναρκο-έμπορους που έχουν γεμίσει την πιάτσα με πρέζα. Ούτε καν σε τίποτα πορτοφολάδες, τσαντάκηδες, μπουκαδόρους, ριφιφίδες και πάει λέγοντας...
Όχι... Γιατί αυτοί οι «νεαροί» δεν βγήκαν στο δρόμο αγανακτισμένοι για την αυξανόμενη εγκληματικότητα, δεν κινητοποιήθηκαν από καμία «ευαισθησία». Προφανώς λοιπόν δεν θα τα έβαζαν με ένα δύσκολο στόχο σαν αυτούς που παράγουν την εγκληματικότητα, ούτε καν τους ένοιαξε αυτό το άλλοθι.
Βγήκαν σαν αγέλη να κατασπαράξουν κάποιους κακόμοιρους Πακιστανούς που σπανίως δημιουργούν προβλήματα, που δεν έχουν παραβατική συμπεριφορά, που πασχίζουν για ένα μεροκάματο, που προσπαθούν να βγάλουν μερικά ευρώ να στείλουν πίσω στις οικογένειές τους, που ανέχονται (γιατί δεν μπορούν να κάνουν και διαφορετικά) τόσο τις απαγωγές του Βουλγαράκη όσο και τα καλόπαιδα που αποφάσισαν να διώξουν τους ξένους απ’ την Ελλάδα».
Δεν θα επιχειρηματολογήσω περισσότερο για αυτή την παράνοια, δεν πρόκειται να κάθομαι να παραθέτω επιχειρήματα και να μπω σε συζήτηση για μια ομάδα εγκληματίες (ούτε καν ρατσιστές δε τους λες, αφού εδώ δεν υπάρχει καν ιδεολογία κι άποψη).
Περιμένω όμως από το «προοδευτικό» κομμάτι της κοινωνίας μας, τους συν-bloggers που κινητοποιήθηκαν για πολλά παρόμοια ζητήματα, από τα επίσημα κόμματα, από φορείς και συνδικάτα, από μαθητές και φοιτητές, να κατέβουν σε διαδήλωση όπως πριν χρόνια στη Γαλλία όταν ο κόσμος βροντοφώναξε «Κάτω τα χέρια από τον φιλαράκο μου».
Γιατί αν δεν το κάνουμε τώρα αυτό, κινδυνεύουμε ίσως να μας φύγουν οι μετανάστες αφήνοντάς μας μόνους μας με αυτούς τους έλληνες.
Για να δούμε...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ρατσισμός είναι ο πολιτισμός των ηλίθιων...και ηλίθιοι υπάρχουν πολλοί...