Τετάρτη 18 Απριλίου 2007

Η βία θα συνεχιστεί μέχρι να επιτελέσει το έργο της



Δυστυχώς η βία έκανε την παρουσία της τον τελευταίο καιρό με το χειρότερο τρόπο και φαίνεται ότι έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας μέχρι να αλλάξει κάτι.
Οι πιο αφελείς από εμάς ας μην περιμένουν ότι κάποια στιγμή η αστυνομία θα «πάρει μέτρα» για να σταματήσει το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα ή αλλού. Γιατί αυτό; Γιατί η βία είναι ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο, όχι τόσο λόγω των άμεσων αποτελεσμάτων της, αλλά επειδή προφανώς πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για να καταργηθούν συγκεκριμένες ελευθερίες και δικαιώματα με πρόσχημα την «πάταξή» της. Για παράδειγμα εύκολα θα δεχτεί η κοινή γνώμη την κατάλυση του ασύλου όταν
Έχουν προηγηθεί επεισόδια στους χώρους των ΑΕΙ.
Όπως επίσης θα δεχτεί ο καθένας όχι μόνο κάμερες αλλά μέχρι και δακτυλικά αποτυπώματα, για την παρακολούθηση ενός αγώνα στο γήπεδο αφού πρώτα οι «κουκούλες» και οι «οργανωμένοι» φροντίσουν να φτάσει η ιστορία στο απροχώρητο.
Πάντα «δράση» και «αντίδραση» πήγαιναν χέρι-χέρι. Για να το κάνουμε λιανά: η αντιτρομοκρατική χρειάζεται τους τρομοκράτες και τα ΜΑΤ τους ταραξίες όσο ο Μπους χρειάζεται την Αλ Κάιντα. Η κατάσταση λοιπόν θα συνεχιστεί μέχρι να αισθανόμαστε όλοι υπό απειλή και έτσι να αποδεχτούμε και την κατάργηση των βασικών μας ελευθεριών. Άλλωστε οι κάμερες που εγκαταστάθηκαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων είναι πολύ ακριβές για να μείνουν άχρηστες λόγω μια κάποιας αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Όσο αυξάνονται τα κρούσματα βίας τόσο θα μειώνονται τα αντανακλαστικά του κόσμου γύρω από έννοιες «ανοχή», «πολιτικά δικαιώματα», «διεκδικήσεις», «ακτιβισμός» και θα γιγαντώνονται οι έννοιες «εσωστρέφεια» «καχυποψία», «αστυνομοκρατία», «ρατσισμός», αλλά και θα κερδίζουν δύναμη οι υποψήφιοι πολιτικοί άρχοντες που τις υποθάλπουν.
Και αν ο ανεγκέφαλος μηδενιστής πιτσιρικάς με το λοστό δεν είναι συνειδητά στην υπηρεσία αυτής της στρατηγικής, ας φροντίσει κάποιος να του το πει σε ένα κείμενο με πολλές εικόνες για να μπορέσει να το καταλάβει.

5 σχόλια:

unlearn... είπε...

Δυστυχώς η βία ήταν πάντα παρούσα στην ιστορία του ανθρώπου.Πάντα η εύκολη λύση, έτοιμη να τον βγάλει απο "δύσκολες" καταστάσεις.
Πιστός ακόλουθος της βλακείας του ανθρώπου.

Ωραίο μπλογκ παιδιά και ωραία ποστ.Μπράβο

Unknown είπε...

Ωραίο μπλογκ παίδες. Συνεχίστε την προσπάθεια δυναμικά. Μακάρι να ήξερα να γράφω καλά και να ήμουνα μαζί σας σε αυτή την προσπάθεια.

ΟΧΙ ΒΙΑ

Natalia είπε...

μπορείτε να συμμετέχετε. δεν είναι ανάγκη να γράφετε "καλά", δεν είμαστε ούτε συγγραφείς ούτε δημοσιογράφοι, οι περισσότεροι τουλάχιστο. απλοί, καθημερινοί άνθρωποι είμαστε που θέλουμε να προσπαθήσουμε. μην αγχώνεστε λοιπόν, η πρόσκληση είναι ανοικτή για όλη τη μπλογκόσφαιρα. αν νομίζετε ότι έχετε κάτι να πείτε, απλά κάντε το!!!
σας ευχαριστούμε!

Danai είπε...

Αυτό ξαναπέστο!

απορώ για τους πιτσιρικάδες με τους λοστούς, αλλά κυρίως για όλο τον αναρχικό χώρο που υποκινεί ή έστω βλέπει με συμπάθεια τέτοια περιστατικά, ενώ βλέπουν ότι δίνουν ένα πολύ δυνατό πάτημα για μεγαλύτερη καταστολή και περιορισμό των δικαιωμάτων μας.
Υπάρχει βέβαια κ η άποψη ότι όταν η καταστολή φτάσει στα άκρα τότε ο κόσμος θα επαναστατήσει.
Δεν ξέρω αν συμφωνώ- η ιστορία θα δείξει..
Το σίγουρο είναι, για μένα, πως η αλλαγή μπορεί να γίνει από μέσα μας. Κάθε φορά που πιάνουμε τον εαυτό μας να ασκεί ή να θέλει να ασκήσει οποιαδήποτε βία, ας σκεφτούμε πάνω σε αυτό*

ανεστης είπε...

Danai
αυτή είναι βία τυφλή, στείρα και αδιέξοδη. Όταν δεν υπάρχει κοινωνικό έρισμα, τότε κουμπώνει τον κόσμο, ενεργοποιεί τα συντηριτικά του αντανακλαστικά, τον φοβίζει. Λειτουργεί σαν αντίδοτο στην υγειά αντίδραση, τον ακτιβισμό, την αυτενέργεια και μας κάνει πρόβατα. Στρατεύει άβουλα πιτσιρίκια που αισθάνονται απόβλητα και "αναρχικούς της πορδής με τα λεφτά του μπαμπα" που έλεγε κάποτε και ο Πορτοκάλογλου.